Tester Landelijk Operationeel Netwerk

Startdatum: 09-08-2022
Einddatum: 17-08-2022
Standplaats: Zwolle
Uren per week: 36
Optie tot verlenging : Ja, met maximaal 12 maanden

Opdracht omschrijving

Opdracht omschrijving

De ICT-dienst van de politie ondersteunt de operationele politie collega’s met hun dagelijkse taken zoals handhaving en opsporing. Er zijn zo’n 100 DevOps-teams elke dag hard aan het werk om de beste informatievoorziening te bieden om Nederland veilig te houden.

Ter uitbreiding van een van deze teams zijn we op zoek naar een enthousiaste en ervaren Tester.

De Tester werkt vanuit een Agile omgeving met een team van beheerders en ontwikkelaars aan de applicaties van het Landelijk Operationeel Netwerk, welke deel uitmaakt van de productielijn Verkeer en Sensing.

Het Landelijk Operationeel Netwerk ondersteunt de politie-operatie met een snel en stabiel netwerk en plaform waarop diverse applicaties draaien. Deze applicaties worden gebruikt bij Command and Control en bijvoorbeeld bij Video-surveillance. Voor het testen van nieuwe functionaliteit zijn we op zoek naar een medewerker die het volgende, in teamverband, moet realiseren:

  • Inrichten van een nieuwe Test- en Acceptatieomgeving
  • Performancetest van de hele omgeving uitvoeren en een adviesrapportage opleveren over de gevonden knelpunten qua belasting.
  • Voorbereiden en uitvoeren van geautomatiseerde testen ten behoeve van de livegang van een nieuwe applicates.
  • Geautomatiseerde testen opzetten en integreren in de CI/CD pipeline.

We gaan uit van een doorlooptijd van 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging als (een of meer van) de 4 opdrachten niet zijn afgerond.


Doelstelling

Wanneer de 4 opdrachten zijn afgerond is de OTAP omgeving weer toekomst gereed, is de life-cycle achterstand weggewerkt en kunnen we naar de toekomst duurzaam verder met de geautomatiseerde testomgeving. Tevens is de CI/CD pipeline weer gezond en door de interne politie collega’s te gebruiken voor toekomstige updates.


Verantwoordelijkheden:

Je bent zelf instaat deze opdracht in een tijdlijn uit een te zetten, te prioriteren en de risico’s en afhankelijkheden aan te geven. Je bent zelf instaat om aan te geven aan welke informatie of kennis je behoefte hebt. Netwerken gaat je gemakkelijk af, je bent instaat om zelf binnen de organisatie je zaken te regelen. Als je een opdracht afrondt kan jij je kennis borgen in documentatie en overdragen aan je collega’s

De volgende vakinhoudelijke taken zijn onderdeel van deze opdracht: 

  • Testen automatiseren via scripts en integreren in de CI/CD pipeline;
  • Inrichtingen van nieuwe acceptatie en test omgeving
  • Uitvoeren van performancetesten en opstellen van een adviesrapportage
  • Werken onder architectuur van de Politie

Planning

Start publicatie: 09-08-2022
Vragenstellen tot (NVI): 11-08-2022 15:00
Beantwoording vragen: 11-08-2022
Offertes indienen tot: 17-08-2022 23:59
Beoordeling offertes (vanaf): 18-08-2022
Verwachte terugkoppelingsdatum: 25-10-2022


Meer informatie en offerte uit brengen is mogelijk nadat u bent toegelaten als leverancier.

Om een verzoek tot toelating tot één of meerdere categorieën te kunnen indienen, dient u zich eerst éénmalig te registreren.

Registreren