Projectleider Europese daderpreventie cybercrime

Startdatum: 28-07-2022
Einddatum: 12-08-2022
Standplaats: Driebergen
Uren per week: 20
Optie tot verlenging : 12 maanden

Opdracht omschrijving

Opdracht omschrijving

Ben jij een projectleider die impact wil maken in de bestrijding van cybercrime? Wij zijn de gamechanger in de hoogwaardige bestrijding van High Tech Crime. We creëren hiermee maximale impact op criminaliteit. We zoeken een projectleider binnen de Cyber Offender Prevention Squad die een internationaal project gaat leiden op het gebied van daderpreventie met betrekking tot cybercrime. 

Je werkt in een kleinschalig multidisciplinair team dat onder andere bestaat uit gedragskundigen, digitaal specialisten, criminologen en mensen met een politie-achtergrond. Met dit team ontmoedig je daderschap met behulp van preventieve interventies. 

Het team werkt samen met de opsporings- en projectvoorbereidingsteams van Team High Tech Crime (THTC), evenals met de Regionale Cybercrime Teams (CCT’s) en Basisteams aan interventies op het gebied van het voorkomen van daderschap in cybercrime. Op internationaal vlak wordt intensief samengewerkt met de Britse NCA en diverse andere Law Enforcement partners buiten Nederland. Samenwerking met partners van uiteenlopende publieke en private partijen vormt een belangrijk onderdeel van je werk.

Naar aanleiding van het goedgekeurde projectvoorstel en budgetvoorstel door de Europese Commisie dient het huidige Europese daderpreventienetwerk opgezet en uitgebreid te worden, waarbij zowel publieke als private partijen kunnen aansluiten. Hiermee wordt een netwerk van landen/ bedrijven bedoeld die structureel contact met elkaar hebben over daderpreventie, zowel op het gebied van brede daderpreventie (brede populatie) als meer specifieke vormen van daderpreventie (meer gericht op risicogroep en/of individu) m.b.t. cybercrime. Onderdeel hiervan is o.a. het overtuigen van internationale partners van het belang van daderpreventie mbt cybercrime en het enthousiasmeren van particerende landen om ermee aan de slag te gaan. Hier heb je de ruimte om te pioneren en innoveren. Het gaat erom dat daderpreventie met betrekking tot cybercrime door zoveel mogelijk landen omarmd wordt. Tevens dienen succesvol gebleken daderpreventie interventies in verschillende landen breder gepilot en geëvalueerd te worden. Het project duurt tot en met eind 2025. 

Kandidaat is bereid om geregeld naar het buitenland te reizen.


Doelstelling

Het leiden van een internationaal project gericht op daderpreventie met betrekking tot cybercrime. 


Verantwoordelijkheden:

Zelfstandig kunnen opereren in een internationale en politiek gevoelige context. Tevens dien je een assertieve en enthousiasmerende aanpak niet te schuwen om nieuwe deelnemers te werven voor het internationale daderpreventie netwerk. Eind 2025 willen we een geborgd Europees daderpreventienewerk hebben en een toolbox met verschillende evidence-based daderpreventie interventies die door meerdere landen succesvol zijn gepilot. 


Planning

Start publicatie: 28-07-2022
Vragenstellen tot (NVI): 01-08-2022 08:00
Beantwoording vragen: 01-08-2022
Offertes indienen tot: 12-08-2022 08:00
Beoordeling offertes (vanaf): 12-08-2022
Verwachte terugkoppelingsdatum: 30-09-2022


Meer informatie en offerte uit brengen is mogelijk nadat u bent toegelaten als leverancier.

Om een verzoek tot toelating tot één of meerdere categorieën te kunnen indienen, dient u zich eerst éénmalig te registreren.

Registreren