Coördinator Communicatie/ Sr communicatieadviseur

Startdatum: 01-07-2024
Einddatum: 30-06-2025
Standplaats: Apeldoorn
Uren per week: 36
Optie tot verlenging : 2x12 mnd

Opdracht omschrijving

Opdracht omschrijving

Meebouwen aan de politie van morgen en overmorgen? Jij gaat ervoor als Coördinerend adviseur Communicatie bij de Politieacademie. Vanuit Apeldoorn zet je samen met collega’s onze organisatie neer als dé onderwijsinstelling en hét kennis- en onderzoeksinstituut voor de politie. Zo zorg je er mede voor dat zowel ervaren collega’s als nieuwe studenten zich goed kunnen ontwikkelen. Belangrijk, want heel Nederland rekent op de politie.

De Politieacademie neemt, als onderwijsinstelling binnen de politieorganisatie, een bijzondere plek in. Dagelijks zijn we bezig met opleiden, onderzoek en het ontwikkelen van kennis. Met het opbouwen en het onderhouden van relaties. Want samen bouwen wij aan de politie van morgen en overmorgen. En aan het politievak van de toekomst, want collega’s leren en ontwikkelen een leven lang. Samen met twaalf collega’s en een aantal inhuurkrachten vorm je het Team Communicatie.

Onze opdracht? Zorgen voor het verhogen van het vertrouwen van interne en externe medewerkers in de Politieacademie. Zorgen voor een heldere positionering en de corporate communicatie van de academie. Je komt terecht in een collegiaal team waarin diverse communicatie-expertises samenkomen. We sparren veel met elkaar en hebben een grote drive om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze politiecollega’s.


Doelstelling

Dat je aan de basis van het politiewerk staat, merk je meteen als je ons terrein in Apeldoorn betreedt. Studenten die als oefening een auto binnenstebuiten keren of rondom het onderwijsgebouw rennen om arrestaties te oefenen; het is de dagelijkse praktijk bij ons. In deze unieke omgeving bouw jij aan een stevige positie van de Politieacademie. Zodat studenten graag onze opleidingen volgen, docenten en wetenschappers graag bij ons willen werken én er een goede samenwerking is met andere organisatieonderdelen en kennisinstituten.

Als Coördinerend adviseur creëer je samenhang, en openheid in de communicatie binnen en over de Politieacademie. Je zorgt met het team voor communicatie die verbindend en begrijpelijk is door de ontvanger centraal te stellen. Ontwikkelingen in de organisatie en op communicatiegebied benader je met een helikopterview en weet je integraal te verbinden en vertalen binnen het team en de organisatie. Je houdt rekening met de complexe politieke en bestuurlijke belangen waar de politie mee geconfronteerd kan worden. Je vormt samen met de andere coördinator en het hoofd Communicatie het management van de afdeling.

Beoogd resultaat:
De opdracht die de ingehuurde Coördinator Communicatie/ Sr communicatieadviseur krijgt is het opstellen van een hands-on strategisch en tactisch communicatieadvies en bijbehorend plan voor de politieacademie.


Verantwoordelijkheden:

In je rol van coördinator draag je bij aan aan de verdere professionalisering van de afdeling, het ontwikkelen van visie en strategie van het team en je implementeert beleid op communicatiegebied. Je bent inhoudelijk verantwoordelijk voor een of meerdere contentteams. Binnen dit team ben je verantwoordelijk voor het strategische communicatie advies en woordvoering.

We zoeken een hands on-type, die gaan voor resultaat en output en de collega’s daarin weten te motiveren.

Daarnaast adviseer en ondersteun je het hoofd Communicatie met het coördineren van de werkzaamheden binnen het team en de inzet van medewerkers. Jij bent medeverantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling van het team. Je kunt mensen coachen en motiveren waarbij je oog hebt voor hun persoonlijke ontwikkeling en talenten. Je functioneert daarbij als meewerkend voorman en sparringpartner voor de medewerkers. Dat betekent ook dat je soms werkzaamheden moet overnemen in de rol van communicatie adviseur

Je creëert gemakkelijk professioneel draagvlak en bent in staat onderwerpen te agenderen. Je werkt in principe tijdens kantooruren en draait mee in piketdiensten ten behoeve van incidenten.


Planning

Start publicatie: 16-05-2024
Vragenstellen tot (NVI): 22-05-2024 12:00
Beantwoording vragen: 23-05-2024
Offertes indienen tot: 31-05-2024 10:00
Beoordeling offertes (vanaf): 03-06-2024
Verwachte terugkoppelingsdatum: 10-06-2024


Meer informatie en offerte uit brengen is mogelijk nadat u bent toegelaten als leverancier.

Om een verzoek tot toelating tot één of meerdere categorieën te kunnen indienen, dient u zich eerst éénmalig te registreren.

Registreren