Test engineer Forensische Opsporing

Startdatum: 28-07-2022
Einddatum: 11-08-2022
Standplaats: Odijk
Uren per week: 36
Optie tot verlenging : Ja, max. 12 maanden

Opdracht omschrijving

Opdracht omschrijving

In samenwerking met het NFI en OM ontwikkelen we een softwareoplossing, waarbij de forensisch onderzoeker de sporen kan vastleggen bij een plaats delict. Variërend van een woninginbraak, plofkraak tot moord. We willen het aantal systemen waarmee de forensisch onderzoekers werken reduceren. Daarnaast willen we alle aangetroffen monsters en sporen centraal vastleggen die naar een dader leiden. Het systeem dient ook als communicatietool tussen politie, NFI en OM. Een interessante ontwikkeling om hier, als tester, jouw steentje aan bij te dragen!

Het afgelopen jaar zijn wij gestart met de ontwikkeling van het minimal viable product. Als tester ga jij meedraaien in het scrumteam om de ontwikkelde functionaliteit te kunnen testen d.m.v. automatische tests. Dit gaat hand in hand met de ontwikkeling en het werken in sprints van 3 weken. Binnen de sprint brengen de teamleden hun individuele competenties in om tot een gezamenlijk resultaat te komen. Vanuit het overkoepelend platform binnen de politie is een visie op geautomatiseerd testen. Aan jou de vraag om dit nog verder uit te werken in samenwerking met onder andere de community of practice binnen de politie op het vakgebied van testautomatisering.


Doelstelling

In jouw rol ligt de nadruk op geautomatiseerde testwerkzaamheden via Testcafé. Ook handmatig testen komt nog voor. In samenwerking met de informatieanalist, ontwikkelaar, applicatiebeheerder en scrummaster ga je T-shaped te werk om het product en de dienstverlening te optimaliseren. De ontwikkelaars gebruiken primair Java en Angular. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring vragen we jou ook om andere werkzaamheden op te pakken die bijdragen aan het teamresultaat.


Verantwoordelijkheden:

Als Tester draag jij zorg voor:

  • Het vroegtijdig inzicht krijgen in de risico's die veranderingen met zich meebrengen.
  • Refinen van epics of user stories, waarbij je een scherp en kritisch oog hebt voor de testbaarheid van de gewenste functionaliteit.
  • Het aandragen van verbeter-stories bij de product owner.
  • Het beschrijven van testcases in een Gherkin syntax, zoveel mogelijk in samenwerking met ontwikkelaars.
  • Dat testcases juist niet uitgaan van de ‘happy flow’ maar test je vooral de uiterste grenzen van de gewenste functionaliteit.
  • Het ge-automatiseerd testen met onder andere de voor jou bekende tools ‘Spock’ en ‘TestCafe’.

Planning

Start publicatie: 28-07-2022
Vragenstellen tot (NVI): 01-08-2022 12:00
Beantwoording vragen: 01-08-2022
Offertes indienen tot: 11-08-2022 14:00
Beoordeling offertes (vanaf): 11-08-2022
Verwachte terugkoppelingsdatum: 26-09-2022


Meer informatie en offerte uit brengen is mogelijk nadat u bent toegelaten als leverancier.

Om een verzoek tot toelating tot één of meerdere categorieën te kunnen indienen, dient u zich eerst éénmalig te registreren.

Registreren