Test Engineer

Startdatum: 09-08-2022
Einddatum: 18-08-2022
Standplaats: Odijk
Uren per week: 36
Optie tot verlenging : Maximaal 12 maanden

Opdracht omschrijving

Opdracht omschrijving

De Nationale Politie zoekt een Testengineer!

De Informatievoorziening (IV) van de Politie is aan sterke verandering onderhevig. Het Programma Vernieuwend Registreren (PVR) houdt zich bezig met de vervanging, verbetering of vernieuwing van operationeel politie systemen. Dit zijn systemen die worden gebruikt bij handhaving en opsporing door ca. 50.000 gebruikers.

We zoeken voor één van de Scrumteams een Testengineer met kennis en ervaring die graag meewerkt aan dit programma.

Jouw team werkt volgens de Scrum Agile-methode in een dynamische context met veel nieuwe elementen, waardoor een flexibele opstelling, leergierige houding en doorzettersmentaliteit onmisbare persoonskenmerken zijn.


Doelstelling

Het vernieuwen van de informatievoorziening voor de operationele politie processen, waarmee een robuuste informatievoorziening en uitfasering van de huidige ‘oude’ informatiesystemen wordt bereikt.Het gaat hierbij om een geïntegreerd en beveiligd informatiesysteem, dat op een uniforme, gebruiksvriendelijke en moderne wijze te bedienen is door een grote gebruikersgroep van uiteindelijk zo’n 50.000 gebruikers.

Als Testengineer van dit Scrumteam heb je een grote verantwoordelijkheid voor het opleveren van correct werkende software. Samen met je team kijk je naar risico’s van vernieuwingen en wijzigingen in de software en bepaal je de testaanpak. Je voert testen uit in een complexe omgeving met diverse koppelingen en weet zo nodig direct te schakelen met teamleden, andere teams of partijen. Je borgt de tests door automatische testen te ontwikkelen die geintegreerd worden in het opleverproces. Hiermee draag je bij aan een kwalitatief hoogstaand product waarmee PVR haar doelgroep op een waardevolle manier ondersteunt. Omdat de teamleden goed zelfstandig kunnen functioneren, wordt van jou verwacht dat je initiatief kunt en durft te nemen.

Dit team werkt al enkele jaren samen, jij bent dus een toevoeging. Initieel voor de periode van 1 jaar met een optie tot verlenging wanneer de projectdoelstelling van dit team niet zijn afgerond. De verlenging gaat in periodes van een half jaar.


Verantwoordelijkheden:

Als Tester draag jij zorg voor:

  • het vroegtijdig inzicht krijgen in de risico's die veranderingen met zich meebrengen.
  • refinen van epics of user stories, waarbij je een scherp en kritisch oog hebt voor de testbaarheid van de gewenste functionaliteit.
  • het aandragen van verbeter-stories bij de product owner.
  • het beschrijven van testcases in een Gherkin syntax., zoveel mogelijk in samenwerking met ontwikkelaars.
  • dat testcases juist niet uitgaan van de ‘happy flow’ maar test je vooral de uiterste grenzen van de gewenste functionaliteit.
  • het ge-automatiseerd testen met onder andere de voor jou bekende tools ‘Spock’ en ‘TestCafe’.

Vakmatige taken

  • Bijdragen aan het development proces waarvan zowel handmatig als geautomatiseerd testen een groot onderdeel vormt. Het opzetten en onderhouden van het testframework is een voorwaarde voor het goed kunnen uitvoeren van het testtraject.
  • Het monitoren en manipuleren van dataverkeer
  • Het aanmaken van testdata.
  • Bijdragen aan  een goed functionerend buildproces.

Planning

Start publicatie: 09-08-2022
Vragenstellen tot (NVI): 11-08-2022 12:00
Beantwoording vragen: 11-08-2022
Offertes indienen tot: 18-08-2022 12:00
Beoordeling offertes (vanaf): 18-08-2022
Verwachte terugkoppelingsdatum: 24-10-2022


Meer informatie en offerte uit brengen is mogelijk nadat u bent toegelaten als leverancier.

Om een verzoek tot toelating tot één of meerdere categorieën te kunnen indienen, dient u zich eerst éénmalig te registreren.

Registreren