Solution Architect Sensing

Startdatum: 01-08-2023
Einddatum: 31-07-2026
Standplaats: Van Deventerlaan 50, 3528AE, Utrecht
Uren per week: 36
Optie tot verlenging : nee

Opdracht omschrijving

Opdracht omschrijving

De Nationale Politie werkt in agile teams aan de ondersteunende ICT Middelen voor alle eenheden van het politiekorps in Nederland. De producten zijn maatschappelijk van groot belang. Met onze teams en manier van werken zijn we in staat de nieuwe mogelijkheden in de operatie beschikbaar te krijgen. Op een manier die veilig is en die voldoet aan de wet politiegegevens. Je bent daardoor steeds met je team bezig met alle aspecten die daarbij komen kijken: innovatieve ICT, directe samenwerking met de gebruikers, verbeteren agile werken, DevOps en continuous integration and delivery.

Gevraagd wordt een DevOps teamlid met een specialisatie in Solution Architectuur die breed inzetbaar is (T-shape profiel). Je gaat je binnen één van de DevOps teams die zich bezighouden met Verkeer&Sensing meedenken en werken aan de vertaling van klantbehoefte naar werkende softwareoplossingen binnen de gestelde architectuurkaders. Ontwikkelingen waar dit team mee te maken heeft zijn onder andere de ontwikkeling van microservices, apps en gebruikersinterface. Een erg innovatief team dus, dat een belangrijke bijdrage levert aan het effectiever kunnen werken van de politie organisatie. Je helpt de politie om de heterdaadkracht te verbeteren en sneller en beter te kunnen reageren op meldingen en incidenten.

Het DevOps team werkt volgens het Scrum raamwerk en is integraal verantwoordelijk voor ontwikkeling, levering en beheer van haar producten.  Als Solution Architect lever je een belangrijke bijdrage aan de gekozen oplossingsrichtingen en ontwikkeling van nieuwe en bestaande applicaties die op Angular gebaseerd zijn.

Je bent in staat om je de functionele en technische aspecten van de applicatie(s) snel eigen te maken en te vertalen naar vernieuwing en ondersteunende tooling. Je werkt vanuit onze architectuurkaders voor software-ontwikkeling en bent een volwaardig gesprekspartners van collega architecten.


Doelstelling

Wat we zoeken is een teamlid binnen het DevOps team met een specialisatie in Solution Architectuur die ons gaat helpen met de doorontwikkeling van bestaande producten die dagelijks door onze blauwe collega’s worden gebruikt. Ook helpt je bij de ontwikkeling van nieuwe dienstverlening waarmee de heterdaadkracht wordt verhoogd. Je gaat ons helpen met de vertaling van de klantbehoefte naar concrete softwareoplossingen binnen de gestelde architectuurkaders. Je bent gespecialiseerd in Software architectuur en informatieanalyse en hebt bij voorkeur ervaring met  Java, Spring, Oracle, Microservices, Cloud technologie (Openshift / kubernetes), Messaging / Event driven processing / Streaming data processing (Kafka) en Enterprise integratie

Daarnaast ben je ook en geïnteresseerd om bij gelegenheid andere werkzaamheden uit te voeren zoals bijvoorbeeld op het gebied van back end development, databases, het opzetten, uitvoeren en automatiseren van testen en OPS werkzaamheden.


Verantwoordelijkheden:
  • Als teamlid ben je mede verantwoordelijk voor de te bereiken resultaten van het DevOps-team;
  • Samen zorg je ervoor dat de software (component) architectuur en de geldende richtlijnen van het productiehuis van de nationale politie worden bewaakt;
  • Je bent bereid om ook taken buiten het primaire gebied van je competentie op te pakken;
  • Je bent bereid op termijn mee te draaien in een piket regeling voor deze voorziening.

Vakmatige taken

  • Het vormgeven van softwareoplossingen binnen de kaders gesteld door de geldende richtlijnen en architectuur;
  • Onderhouden van afwijkingen van de architectuurkaders en constateren waar bestaande implementaties afwijken van de gestelde architectuur;
  • Actieve bijdrage leveren aan de vastlegging en doorontwikkeling van architectuurkaders van de softwareoplossing en op onderwerpen die een raakvlak hebben met de oplossing. 

Planning

Start publicatie: 23-05-2023
Vragenstellen tot (NVI): 25-05-2023 10:00
Beantwoording vragen: 25-05-2023
Offertes indienen tot: 05-06-2023 10:00
Beoordeling offertes (vanaf): 05-06-2023
Verwachte terugkoppelingsdatum: 05-07-2023


Meer informatie en offerte uit brengen is mogelijk nadat u bent toegelaten als leverancier.

Om een verzoek tot toelating tot één of meerdere categorieën te kunnen indienen, dient u zich eerst éénmalig te registreren.

Registreren