OPS-engineer

Startdatum: 21-06-2022
Einddatum: 04-07-2022
Standplaats: Odijk
Uren per week: 36-40
Optie tot verlenging : 12 maanden

Opdracht omschrijving

Opdracht omschrijving

De Nationale Politie werkt in agile teams aan de ondersteunende ICT Middelen voor alle eenheden van het politiekorps in Nederland. De producten zijn maatschappelijk van groot belang. Met onze teams en manier van werken zijn we in staat de nieuwe mogelijkheden in de operatie beschikbaar te krijgen. Op een manier die veilig is en die voldoet aan de wet politiegegevens. Je bent daardoor steeds met je team bezig met alle aspecten die daarbij komen kijken: innovatieve ICT, directe samenwerking met de gebruikers, verbeteren agile werken, DevOps  en continuous integration and delivery.

Gevraagd wordt een teamlid DevOps team met een specialisatie in OPS-engineering / Technisch Applicatiebeheer die breed inzetbaar is (T-shape profiel). Je gaat je binnen één van de DevOps teams die zich bezig houden met Verkeer&Sensing meedenken en werken aan alle voorkomende ontwikkel- en beheerwerkzaamheden. Ontwikkelingen waar dit team mee te maken heeft zijn onder andere de ontwikkeling van microservices, apps en gebruikersinterface. Een erg innovatief team dus, dat een belangrijke bijdrage levert aan het effectiever kunnen werken van de politie-organisatie. Je helpt de politie om de heterdaadkracht te verbeteren en sneller en beter te kunnen reageren op meldingen en incidenten.

Het DevOps team werkt volgens het Scrum-raamwerk en is integraal verantwoordelijk voor ontwikkeling, levering en beheer van haar producten.  Als DevOps teamlid met een specialisatie als OPS-engineer lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en beheer van nieuwe en bestaande applicaties. Deze maken gebruik van o.a. OpenShift, Kafka, Ansible, Jenkins, RabbitMQ, Linux en XL-Deploy.

Je bent in staat om je de functionele en technische aspecten van de applicatie(s) snel eigen te maken en te vertalen naar vernieuwing en ondersteunende tooling. Je werkt vanuit onze architectuurkaders voor software-ontwikkeling. Daarnaast ben je nauw betrokken bij de realisatie en inrichting van tooling en automatisering van het test- en voortbrengingsproces.


Doelstelling

Als DevOps teamlid met specialisatie OPS-engineer draag je mede zorg voor de continuïteit en kwaliteit van de applicatie-infrastructuurcomponenten, door het signaleren van technische storingen en onvolkomenheden en het doen van voorstellen inzake het voorkomen en oplossen daarvan. Ook heb je een bijdrage in het analyseren van informatie ten behoeve van het ontwikkelen van alternatieve oplossingen en het adviseren ten aanzien van de meest geschikte oplossing bij applicatie-technische problemen. Daarnaast ben je ook geïnteresseerd om bij gelegenheid andere werkzaamheden uit te voeren zoals bijvoorbeeld op het gebied van informatieanalyse, backend en  front end development, databases en testautomatisering. Voorbeelden van werkzaamheden vanuit deze doelstellingen zijn:

 • Het realiseren, documenteren en uitvoeren van build- en deploymentscripts ;
 • Het beheren van de functionele en technische applicatieconfiguratie;
 • Bijdragen aan het onderhoud en de doorontwikkeling van de applicaties;
 • Het uitvoeren en automatiseren van testen en productie monitoring, incl. loganalyse.

Verantwoordelijkheden:
 • Als teamlid ben je mede verantwoordelijk voor het uitvoeren van technisch applicatiebeheer, onderhoud, proactieve analyse van de gezondheid van onze producten en het oplossen van foutsituaties;
 • Verbeteren van het monitoringsproces;
 • Actieve deelname aan het agile DevOps-team vanuit je achtergrond als OPS-specialist;
 • Je bent bereidheid om ook taken buiten het primaire gebied van je competentie op te pakken;
 • Je bent bereid op termijn mee te draaien in een piket regeling voor deze voorziening.

Vakmatige taken

 • Het beheren van de ICT-infrastructuren die de DevOps teams gebruiken
 • Het automatiseren van het beheer en de provisioning van ICT-infrastructuren
 • Deployment (installeren, test en implementeren van releases op de juiste omgeving en het automatiseren daarvan);
 • Verder ontwikkelen en verbeteren van build- en monitoring tooling;
 • Borgen van de kwaliteit;
 • Er met het team voor zorgdragen dat security-standaards worden nageleefd;
 • Analyse en eventueel oplossen incidenten;
 • Kennis en ervaring met het werken in een team met microservices, message queues en event handling is een pré.

Planning

Start publicatie: 21-06-2022
Vragenstellen tot (NVI): 24-06-2022 12:00
Beantwoording vragen: 28-06-2022
Offertes indienen tot: 04-07-2022 10:00
Beoordeling offertes (vanaf): 04-07-2022
Verwachte terugkoppelingsdatum: 25-07-2022


Meer informatie en offerte uit brengen is mogelijk nadat u bent toegelaten als leverancier.

Om een verzoek tot toelating tot één of meerdere categorieën te kunnen indienen, dient u zich eerst éénmalig te registreren.

Registreren