Infrastructuur engineer

Startdatum: 01-12-2023
Einddatum: 30-11-2026
Standplaats: Driebergen-Rijssenburg
Uren per week: 36
Optie tot verlenging : Geen

Opdracht omschrijving

Opdracht omschrijving

In de Productlijn Infrastructure Services, +30 medewerkers, beheren we de centrale Virtualisatie en Storage omgeving van de Politie. Voor een uitbreiding van onze dienstverlening zijn wij opzoek naar een engineer Backup, met voldoende kennis van storage en virtualisatie.

De uitvoering van het beheer is ingericht volgens de ITIL termen dagelijks en proactief beheer. Dagelijkse en continue monitoring van onze systemen, incident-management en change-management.

Proactief werken we, binnen de Productlijn, aan changes getriggerd door LCM, capaciteit-management en verbeteringen van onze producten, tooling en processen, waarbij verder automatisering binnen het team wordt opgepakt.

Samen met andere Productlijnen leveren we IaaS- en PaaS-platformen.. De fundering voor het applicatielandschap van de Politie.

De formele standplaats is de Odijkerweg te Driebergen, en de mogelijkheid bestaat dat er periodiek werkzaamheden zijn op de PDC-locatie te Rotterdam.


Doelstelling

Met de dienstverlening van ons team , verzekeren wij de operationele politie-organisatie van een 24/7 Compute en Data fundament. Het team beheert hiervoor meerdere VM, NAS, SAN en backup omgevingen gebaseerd op software van  onder andere VMware, NetApp, HPe, Dell, Brocade en Commvault. Binnen deze opdracht wordt gewerkt aan een LifeCycle van de Backup omgeving. Samen met het team houden we de winkel open en voeren de verbouwing uit.


Verantwoordelijkheden:

Binnen en samen met het team ben je verantwoordelijk voor het optimaal performen van de infrastructuur dienst, backup specifiek. Het ITIL matig oppakken en uitvoeren van changes, binnen de voor de dienst geldende normtijden. Het proactief communiceren binnen het team over de werkzaamheden, afwijkingen en eventuele risico's.

Dagelijks beheer;

  • Monitoring van de systemen en health checks;
  • incidenten oplossing, onderzoeken en hier performance analyses van maken;
  • uitwerken en uitvoeren van standaard changes;
  • Binnen CI/CD voor de verder verbetering van ons beheer.

Algemeen beheer;

  • Meedraaien in de grotere trajecten van LCM, Capaciteitsuitbreiding en/of vernieuwing;
  • taken automatiseren en hier servicetools voor bouwen;
  • verbeteringen voorstellen, uitwerken en implementeren;
  • security en risico’s inventariseren én managen.

Afhankelijk van de complexiteit van de change (incident of levering/maatwerk) kunnen meerdere oplosgroepen betrokken zijn. De eigenaar van de change zal dan de technische leiding op zich nemen, over de taken binnen de change.


Planning

Start publicatie: 19-09-2023
Vragenstellen tot (NVI): 29-09-2023 12:00
Beantwoording vragen: 02-10-2023
Offertes indienen tot: 17-10-2023 12:00
Beoordeling offertes (vanaf): 18-10-2023
Verwachte terugkoppelingsdatum: 20-11-2023


Meer informatie en offerte uit brengen is mogelijk nadat u bent toegelaten als leverancier.

Om een verzoek tot toelating tot één of meerdere categorieën te kunnen indienen, dient u zich eerst éénmalig te registreren.

Registreren