Adviseur privacy – projectleider

Startdatum: 13-03-2023
Einddatum: 29-02-2024
Standplaats: Den Bosch
Uren per week: 36
Optie tot verlenging : 12 maanden

Opdracht omschrijving

Opdracht omschrijving

Weet jij alles van privacywetgeving en vind je het leuk om deze kennis toe te passen binnen de politie? Dan ben jij de juiste kandidaat voor de functie van adviseur privacy-projectleider. De eenheid Oost-Brabant politie zoekt een adviseur privacy – projectleider die een bijdrage wil leveren aan de privacy doelstellingen van de eenheid.

Wat ga je doen?

Binnen ons team hebben we ruimte voor de inhuur van 1 Fte adviseur privacy-projectleider om samen met onze twee privacyfunctionarissen de schouders te zetten onder de advisering op privacyvraagstukken binnen de gehele eenheid inclusief de advisering op de roadmaps privacy. De roadmap is een strategische planning om te komen tot privacy volwassenheidsniveau 3. Omdat de politie gegevensbescherming belangrijk vindt is een landelijk intensiveringsprogramma privacy gestart. Dit programma omvat een thematische fasering met te behalen doelstellingen. Als projectleider jaag jij het behalen van de privacy doelstellingen van onze eenheid na, mede het (zij)sturing geven op (landelijke) uitvoering van het intensiveringsprogramma. Je creëert samenhang tussen de landelijk uit te voeren verbeteringen in samenloop met uitvoering op de eenheden, bijvoorbeeld: harmonisering van verbeteringen op autorisaties en eenduidigheid in monitoring met sturingsinstrumenten zoals overzichten en rapportages). Samen met de privacyfunctionarissen bevorder je daarnaast de kennis & awareness op alle niveau’s binnen onze eenheid door het actief overbrengen van AVG- en Wpg kennis.

Jouw inzet draagt ertoe bij dat de eenheid voldoet aan de gestelde privacy normen. De werkzaamheden spelen zich af in een politiek-bestuurlijke omgeving. Je bent in staat om snel een functioneel netwerk op te bouwen en participeert in diverse overleggen. Je werkt nauw samen met collega’s uit het taakveld privacy en het landelijke intensiveringsprogramma.

Waar ga je werken?

De werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit Den Bosch. De staf van Eenheid Oost-Brabant bestaat uit de afdelingen Politieprofessie, Control, Bestuursondersteuning, Veiligheid, Integriteit en Klachten en Communicatie. Vanuit de staf wordt ingezet op integrale advisering. Dit betekent dat vaak meerdere medewerkers vanuit de staf een rol kunnen spelen bij de ondersteuning van de lijn.

Wie ben jij?

Jij staat stevig in je schoenen en onder hoge druk kun je de juiste keuzes en afwegingen maken. Mogelijke risico's en knelpunten op het gebied van privacy herken je in een vroeg stadium en je weet hiermee om te gaan. Je bent in staat om op te treden als adviseur die oog heeft voor zowel organisatie- als privacybelangen. Je bent analytisch en met je deze vaardigheden draag je oplossingen aan. Ook heb je overtuigingskracht en kun je jezelf zowel schriftelijk als mondeling goed uitdrukken. Verder heb je een hoge mate van zelfstandigheid. Je bent alert op nieuwe informatie, toont initiatief en je bent oplossingsgericht. Je kunt goed samenwerken, draagt kennis en vaardigheden over en je stimuleert anderen om verbeteringen door te voeren. Uiteraard ben je organisatiesensitief en heb je oog voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. De wereld van privacy is altijd aan verandering onderhevig. Je kunt goed omgaan met deze ontwikkelingen en hebt een flexibele instelling.

Daarnaast vragen wij:

 • een HBO-diploma in juridische richting;
 • bij voorkeur een certificering op het terrein van de privacy wet- en regelgeving (CIPPE /CIPPM);
 • affiniteit en/of ervaring op het gebied van de privacy wet- en regelgeving (AVG en/of Wpg);
 • minimaal 1 jaar ervaring met advies en projectwerkzaamheden binnen een grote organisatie in het juridische werkveld;
 • ervaring in het bevorderen van kennis & awareness, voor een groep staan is voor jou geen probleem

Doelstelling
 • De projectleider zorgt dat aan het eind van de opdracht de roadmaps up-to-date zijn en de lijnverantwoordelijken dit proces voor het volgende jaar zelfstandig uit kunnen voeren.
 • Daarnaast bevorder je in de rol als adviseur samen met de privacyfunctionarissen de kennis & awareness binnen onze eenheid door het actief overbrengen van AVG- en Wpg kennis.

Verantwoordelijkheden:
 • Jouw inzet draagt ertoe bij dat de eenheid voldoet aan de gestelde privacy normen, daaronder vallen ook de roadmaps.
 • Je vertaalt het landelijk beleid in acties die door de sectoren kunnen worden opgepakt (roadmap)
 • Advisering over vraagstukken op het gebied van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de Wet politiegegevens en overige wet- en regelgeving rond het gebruik van informatie.
 • Verhogen van de bewustwording bij medewerkers op het thema Privacy.
 • Deelname aan landelijke overlegstructuur

Planning

Start publicatie: 24-01-2023
Vragenstellen tot (NVI): 26-01-2023 13:00
Beantwoording vragen: 26-01-2023
Offertes indienen tot: 03-02-2023 13:00
Beoordeling offertes (vanaf): 03-02-2023
Verwachte terugkoppelingsdatum: 06-03-2023


Meer informatie en offerte uit brengen is mogelijk nadat u bent toegelaten als leverancier.

Om een verzoek tot toelating tot één of meerdere categorieën te kunnen indienen, dient u zich eerst éénmalig te registreren.

Registreren