Adviseur Bestuurszaken 2 fte

Startdatum: 13-03-2023
Einddatum: 29-02-2024
Standplaats: Den Bosch
Uren per week: 36
Optie tot verlenging : 12 maanden

Opdracht omschrijving

Opdracht omschrijving

Voel jij je als een vis in het water in een politiek-bestuurlijke omgeving? Zet jij je tanden graag in beleidsmatige vraagstukken? Ga dan aan de slag in ons team van bestuurlijk adviseurs bij de afdeling Bestuursondersteuning van de Eenheid Oost-Brabant.

Wat ga je doen?

Binnen ons team hebben we ruimte voor de inhuur van 2 Fte tijdelijke bestuursadviseurs in aanvulling op het huidige het team bestuursadviseurs om samen voldoende in te kunnen spelen op de maatschappelijke ontwikkelingen en discussies die de politie raken.

Als tijdelijk bestuursadviseur word je ingezet op vraagstukken die zich op het politiek- bestuurlijke vlak afspelen. Je bent een proactieve adviseur die met collega’s creatieve adviezen en oplossingen verkent en uitwerkt. Samen met de bestuursadviseurs van de eenheidsleiding en districten vorm je een netwerk voor de eenheid en overziet samen het complexe werkveld. Je staat in verbinding met de operatie en waar nodig neem je het voortouw. Je vormt daarnaast een actief netwerk met het bestuur, het OM en andere partners en vertegenwoordigt de politie in overleggen.

Je onderscheidt makkelijk hoofd- van bijzaken. Je kunt de kern van de discussie goed samenvatten, zodat de geadviseerde een adequate, scherp en onafhankelijk advies ontvangt. Je stuurt scherp op agendavorming en tijdigheid en kwaliteit van de stukken voor het overleg. Jij doorgrondt complexe informatie snel en begrijpt de achterliggende belangen en weet daarbij feilloos om te gaan met de vertrouwelijkheid van informatie. 

Binnen het team wordt flexibiliteit gevraagd om waar nodig taken van elkaar op te vangen. Men leert van elkaar en versterkt elkaar bij de ontwikkeling van werkwijzen die ten goede komen aan de veiligheidsaanpak. Je neemt hierbij je uitstekende algemene ontwikkeling, politiek bestuurlijke antenne, oprechte nieuwsgierigheid, de onbevangenheid om overal op af te stappen en de overtuiging dat delen vermenigvuldigen is mee.

Gezien de samenstelling van het team zullen je werkzaamheden zich voornamelijk richten op specifieke thema’s en projecten om daarmee de werkdruk in het team te verlichten.

Waar ga je werken?

De werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit Den Bosch. De staf van Eenheid Oost-Brabant bestaat uit de afdelingen Politieprofessie, Control, Bestuursondersteuning, Veiligheid, Integriteit en Klachten en Communicatie. Vanuit de staf wordt ingezet op integrale advisering. Dit betekent dat vaak meerdere medewerkers vanuit de staf een rol kunnen spelen bij de ondersteuning van de lijn. Als adviseur vorm je een belangrijk koppelvlak tussen de operatie en de staf en is het jouw taak om relevante expertise vanuit de staf in te schakelen. 

Het Team Bestuursondersteuning bestaat uit 7 bestuursadviseurs, het cluster privacy/juridische zaken en het secretariaat eenheidsleiding. De Afdeling Bestuursondersteuning adviseert de eenheid op bestuurlijke, politieke en juridische vraagstukken van Eenheid Oost-Brabant. De afdeling werkt nauw samen met de districten, diensten, andere staven van de eenheden en de landelijke korpsstaf. 

Wie ben jij?

Jouw adviezen zijn helder en overtuigend. Je overziet het geheel aan werkzaamheden, weet vragen te verhelderen en taken goed af te bakenen. Het opbouwen en onderhouden van een netwerk gaat je bijzonder goed af. Je toont initiatief en bent klantgericht. Flexibiliteit is belangrijk, zowel qua werkzaamheden als qua locatie. Je werkt op inspirerende wijze samen. Daarnaast beschik je over:

  • minimaal een HBO diploma;
  • minimaal 2 jaar ervaring als politiek-bestuurlijk adviseur 
  • affiniteit met beleids- en besluitvormingsprocessen;
  • kennis van (het werkveld van) de politieorganisatie en de omgeving waarin de politieorganisatie opereert;
  • een zeer goede uitdrukkingsvaardigheid in woord en geschrift.

Doelstelling

Als tijdelijk bestuursadviseur word je ingezet op vraagstukken die zich op het politiek- bestuurlijke vlak afspelen. Gezien de samenstelling van het team zullen je werkzaamheden zich voornamelijk richten op specifieke thema’s en projecten, om daarmee de werkdruk in het team te verlichten. 


Verantwoordelijkheden:

Als tijdelijk bestuursadviseur word je ingezet op vraagstukken die zich op het politiek- bestuurlijke vlak afspelen. Je bent een proactieve adviseur die met collega’s creatieve adviezen en oplossingen verkent en uitwerkt.

Het leveren van kwalitatieve advisering en daarmee het verlichten van de werkdruk door het opleveren van tijdige adviezen.


Planning

Start publicatie: 25-01-2023
Vragenstellen tot (NVI): 27-01-2023 15:00
Beantwoording vragen: 27-01-2023
Offertes indienen tot: 06-02-2023 10:00
Beoordeling offertes (vanaf): 06-02-2023
Verwachte terugkoppelingsdatum: 06-03-2023


Meer informatie en offerte uit brengen is mogelijk nadat u bent toegelaten als leverancier.

Om een verzoek tot toelating tot één of meerdere categorieën te kunnen indienen, dient u zich eerst éénmalig te registreren.

Registreren