Solution Architect

Startdatum: 01-03-2024
Einddatum: 28-02-2027
Standplaats: Odijk
Uren per week: 36
Optie tot verlenging : Nee

Opdracht omschrijving

Opdracht omschrijving

Bij de Politie ontwerp je als Solution Architect robuuste applicaties, die het werk van onze agenten (zowel op straat als in de opsporing) makkelijker en beter maken. Zo is er de moderne voorziening BVID (Basis Voorziening IDentificatie) voor de registratie en verificatie van persoonsgegevens (zowel strafrecht keten en vreemdelingen keten) met documenten, vingerafdrukken en foto’s. De Solution Architect interpreteert de wensen van de business en ontwerpt een solide oplossing die past binnen het landschap van de Nationale Politie. Hij/zij stelt zijn/haar expertise ten dienste van het DevOps team en is ook in staat andere taken binnen het Product owner (PO) support team uit te voeren. 


Doelstelling

De Solution Architect levert een bijdrage aan het (door)ontwikkelen van de applicatie en zorgt voor kennisoverdracht aan de andere teamleden, vertaalt de wensen van de business naar een oplossing die past in de enterprise architectuur van de Politie organisatie en is in staat om POC’s op te zetten om technische beslissingen te valideren.

De uit te voeren werkzaamheden vallen binnen het onderhoud en de functionele doorontwikkeling voor de applicatie BVID-2. Dit betreft zowel het aanbrengen van enkele technische verbeteringen alsook nieuwe functionele behoeften, deels vanuit veranderende (Europese) wetgeving.

Het doel van deze opdracht is het leveren van een betrouwbare BVID-dienstverlening aan onze afnemers (klanten). Het resultaat/ product dat de kandidaat bij deze opdracht dient aan te leveren is de architectuur van de te leveren oplossing samen met overige productlijnen en onze afnemers.

De volgende resultaten dienen opgeleverd te worden aan het einde van dit project:

  • Architecturele en infrastructurele ontwerpen;
  • Concrete vertaling van Klantvraag/ functionele vraag naar technische oplossing;
  • Concrete bijdrage leveren aan architectuur vraagstukken; 
  • Concrete en meetbare technische en procesmatige verbetering doorgevoerd tav de dienstverlening

Verantwoordelijkheden:
  • Je bent verantwoordelijk voor het stellen van duidelijke kaders waarbinnen het DevOps-team moet opereren.
  • Stemt jouw visie af met de Enterprise Architecten om te voldoen aan de richtlijnen die de Politie stelt.
  • Je maakt duidelijke en overzichtelijke architectuur platen die gedeeld kunnen worden met de business

Als Solution Architect stel je de kaders voor het DevOps team, en begeleid je de developers bij het implementeren van het ontwerp van nieuwe functionaliteiten. Je sluit aan bij de architectuur overleggen samen met de domein en cluster architecten.  

Opzetten en uitbreiden van het ontwerp van de BVID binnen een omgeving gebaseerd op de Microsoft Stack (.Net Core), met oog voor niet functionele aspecten als performance, security en robuustheid. Ervaring met een microservice architectuur is een pré. Net als ervaring met .NET Core onder linux, CQRS en RabbitMQ.


Planning

Start publicatie: 08-12-2023
Vragenstellen tot (NVI): 12-12-2023 08:00
Beantwoording vragen: 12-12-2023
Offertes indienen tot: 19-12-2023 08:00
Beoordeling offertes (vanaf): 19-12-2023
Verwachte terugkoppelingsdatum: 06-02-2024


Meer informatie en offerte uit brengen is mogelijk nadat u bent toegelaten als leverancier.

Om een verzoek tot toelating tot één of meerdere categorieën te kunnen indienen, dient u zich eerst éénmalig te registreren.

Registreren