Projectleider (PO)

Startdatum: 01-10-2024
Einddatum: 30-09-2025
Standplaats: Heerlen
Uren per week: 36
Optie tot verlenging : 2x12 mnd

Opdracht omschrijving

Opdracht omschrijving

Het innovatielab (iLab) is een van de afdelingen van de Nationale Politie waar innovatie plaatsvindt. Het iLab draagt bij aan een effectievere en efficiëntere taakuitoefening van de politie. Het betreft veelal technologische ontwikkelingen waarbij de nadruk ligt op ICT-oplossingen.

Het portfolio van het iLab is zeer divers. Je moet denken aan spraakgestuurde assistenten, RPA, NLP, LLM, en een diversiteit aan applicaties. Naast het gericht (door)ontwikkelen van opgehaalde ideeën is het iLab een dynamische lab-omgeving waar creativiteit en experimenteren met nieuwe technologie hoog op de agenda staat.

Co-creatie is een van de kernwaarde. Als onderdeel van de Brightlands Community (Brightlands Smart Services Campus te Heerlen) werkt het iLab nauw samen met bedrijven en diverse universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstituten zoals het BISS, CAROU en TNO. Het iLab team is zeer divers, bestaande uit politieagenten, innovatiecoaches, stagiaires/ onderzoekers en consultants.

Als Projectleider Innovatie & Ontwikkeling stuur jij de scrum teams aan en ga jij aan de slag om ideeën en concepten middels ons innovatieproces te vertalen naar een prototype dat vervolgens in de politiepraktijk kan worden getoetst. Bij een positieve uitkomst wordt het doorontwikkeld en overgedragen aan de Nationale Politie. De ene keer is dit een Android app, de andere keer een webapplicatie, database of op maat gemaakte software voor het aansturen van speciale hardware.


Doelstelling

Je begeleidt de scrum teams die door middel van softwareontwikkeling ideeën en nieuwe technologieën valideren en toetsen die kunnen bijdragen aan de politie van overmorgen.


Verantwoordelijkheden:

Als projectleider innovatie en ontwikkeling vervul je o.a. de rol van Product Owner (PO). Als PO ben jij verantwoordelijk voor het definiëren en prioriteren van de productbacklog om ervoor te zorgen dat het team werkt aan de meest waardevolle features of taken.

Je werkt nauw samen met stakeholders en het scrumteam om ervoor te zorgen dat het eindproduct voldoet aan de wensen en eisen van de stakeholders. Je begeleidt het scrumteam en zorgt voor duidelijke en begrijpelijke user story’s en acceptatiecriteria. Je neemt actief deel aan Scrum ceremonies, zoals de dagelijkse stand-up, sprint planning en retrospective. Je monitort de voortgang van het project en rapporteert aan stakeholders.

Je zorgt voor een goede samenwerking en communicatie tussen het scrumteam, de stakeholders, en andere betrokken partijen. Als projectleider innovatie en ontwikkeling blijf je up-to-date voor wat betreft marktontwikkelingen en deze kennis gebruik je om het product te verbeteren. Ook ben je verantwoordelijk voor het creëren en opvolgen van leads die kunnen leiden tot nieuwe projecten. Daarnaast coach je de teams en deel je kennis met de andere projectleiders/ verantwoordelijken.


Planning

Start publicatie: 05-07-2024
Vragenstellen tot (NVI): 10-07-2024 15:00
Beantwoording vragen: 11-07-2024
Offertes indienen tot: 19-07-2024 13:00
Beoordeling offertes (vanaf): 22-07-2024
Verwachte terugkoppelingsdatum: 01-08-2024


Meer informatie en offerte uit brengen is mogelijk nadat u bent toegelaten als leverancier.

Om een verzoek tot toelating tot één of meerdere categorieën te kunnen indienen, dient u zich eerst éénmalig te registreren.

Registreren