MLops Engineer

Startdatum: 01-08-2024
Einddatum: 31-07-2027
Standplaats: Nieuwegein
Uren per week: 36
Optie tot verlenging : nee

Opdracht omschrijving

Opdracht omschrijving

Het Infrabedrijf van de Dienst ICT onderhoudt de IT-platformen van de Nationale Politie. De productlijn Cloud en Big Data is binnen het Infrabedrijf verantwoordelijk voor het platform voor big data en AI. Dit is een op Kubernetes gebaseerde private cloud voor de verwerking en analyse van data binnen de politie.

De productlijn bestaat uit zes Scrum teams die ieder verantwoordelijk zijn voor producten waaruit het platform is opgebouwd. Dit zijn producten in de volledige technology stack van hardware, via Kubernetes clusters, tot SaaS-oplossingen.

In deze opdracht werk je binnen Team Ice van de productlijn aan het Advanced Analytics Platform, een platform speciaal ontwikkeld om machine learning- en AI-toepassingen op te kunnen ontwikkelen. De gebruikers van dit platform zijn data scientists en data analisten uit de verschillende operationele eenheden van de politie.

Piketdiensten (stand-by) buiten kantoortijden zijn onderdeel van deze opdracht (maximaal 7 weken per jaar).


Doelstelling

Voor de doorontwikkeling van het Advanced Analytics Platform (AAP) wordt gezocht naar een MLops (platform) engineer met ervaring in het ontwikkelen en ondersteunen van onze platformproducten en -diensten. Specifiek ter ondersteuning van data scientists in de organisatie en de doorontwikkeling van de dienstverlening op gebied van machine learning en artificial intelligence. 

Doordat AAP binnen de politie hét platform gaat worden voor AI- en machine learning toepassingen gaat de focus komende maanden voor een belangrijk deel naar het migreren van de applicatie een op VM-gebaseerd platform naar een nieuw Kubernetes platform gebaseerd op bare-metal. Vervolgens zal er ingezet worden op het verbeteren van het product AAP zodat onze gebruikers meer tools en handvaten krijgen om hun werk mee te kunnen doen, waarbij je tevens afnemende teams ondersteunt om te landen op AAP.

Wil je een inkijkje in het Advanced Analytics Platform en de manier waarop dat wordt toegepast binnen de politie? Kijk dan hier.


Verantwoordelijkheden:

Je werkt als ervaren engineer in een Scrum team waarin je story's oppakt en afnemende teams helpt bij het gebruik van het platform. 

  • Je bent niet snel uit het veld geslagen, ook al weet je niet meteen hoe alles precies in elkaar steekt.
  • Je hebt een passie voor open source software en experimenteert hier graag mee.
  • Je blijft op de hoogte van relevante ontwikkelingen en je doet proactief voorstellen ter verbetering van het technisch beheer.
  • Je draagt kennis over naar collega's over relevante expertise binnen het eigen vakgebied.
  • Binnen het eigen vakgebied ben je in staat adviserend op te treden bij incidenten, problemen, changes en projecten.
  • Je neemt deel aan piketdiensten (stand-by) en participeert iedere dag in ontwikkeltrajecten.

Planning

Start publicatie: 08-05-2024
Vragenstellen tot (NVI): 13-05-2024 08:00
Beantwoording vragen: 13-05-2024
Offertes indienen tot: 22-05-2024 08:00
Beoordeling offertes (vanaf): 22-05-2024
Verwachte terugkoppelingsdatum: 31-07-2024


Meer informatie en offerte uit brengen is mogelijk nadat u bent toegelaten als leverancier.

Om een verzoek tot toelating tot één of meerdere categorieën te kunnen indienen, dient u zich eerst éénmalig te registreren.

Registreren