Informatie Analist

Startdatum: 01-05-2024
Einddatum: 30-04-2027
Standplaats: Utrecht
Uren per week: 36
Optie tot verlenging : Nee

Opdracht omschrijving

Opdracht omschrijving

Voor de Productielijn Bedrijfsvoering, cluster Kennis- en Informatievoorzieningen Politie zijn we op zoek naar een vakbekwame en breed georiënteerde Informatie Analist. Met onze teams ondersteunen we de Nationale Politie met innovatieve software oplossingen om binnen de organisatie effectief samen te werken. Hierbij kan je denken aan het (vernieuwde) intranet van de politie of een app voor de collega’s op straat. Werkzaamheden bestaan uit analyseren en uitwerken van nieuwe functionaliteiten maar ook zaken die uit beheer en onderhoud komen, dus bestaande operationele producten. Werkzaamheden worden geprioriteerd door de Product Owner.

Je hebt affiniteit met techniek en deinst niet terug om dieper de techniek en code in te duiken wanneer dit nodig is. Daarnaast ben je bekend met de Agile manier van het werken en kun je goed met je team en met de Product Owner samenwerken.

Je weet wat ontwikkelaars doen, hebt organisatievermogen, bent gericht op samenwerking en resultaten. Vraagstukken plaats je in een groter verband en/of bredere context. Door jouw analytisch inzicht kun je de functionele vraag en de technische uitdagingen samenbrengen en tot een goede oplossing komen. Coachen en coördineren doe je graag. Je beschikt over overtuigingskracht en schakelt makkelijk tussen verschillende expertises. Je houdt van complexe uitdagingen en vindt het leuk om vernieuwend bezig te zijn.


Doelstelling

De doelstelling die gerealiseerd moet worden binnen deze opdracht is het volgende:

Het uitfaseren van oude intranet en daarnaast implementeren van nieuwe functionaliteiten binnen de Blue product-suite om korpsdoelstellingen te halen voor de applicaties binnen het cluster. Dit gebeurt volgens het projectplan dat is opgesteld ten behoeve van het nieuwe intranet en gebeurt ook binnen de opgenomen planning. 


Verantwoordelijkheden:

Jij zorgt samen met de IV of business expert en de productowner dat de wensen, behoeften en problemen van de eindgebruikers beschreven worden in sprint ready items. Hiervoor ga je in gesprek met IV-experts, ontwikkelaars en eindgebruikers om business wensen en acceptatiecriteria helder te krijgen. Je kijkt mee met het werkproces en de gebruikte applicaties. Je analyseert de verkregen informatie en vertaalt deze informatie in heldere specificaties en user stories zodat de rest van het team deze user stories kan realiseren tijdens sprints. 

Samen met je team en vertegenwoordigers van andere DevOps-teams bespreek je mogelijke oplossingen en wat er nodig is om items sprint ready te krijgen. Je kunt bestaande datamodellen prima doorgronden en deze vertalen naar andere modellen. Je doet voorstellen voor testscenario’s en levert data aan. Items die te groot zijn worden samen met het team opgesplitst zodat ze goed kunnen worden gerealiseerd. Jij bent hierbij de belangrijke schakel tussen het team, de IV-experts en de productowner.

Als onderdeel van het DevOps-team draag je gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor het opleveren van een kwalitatief goed product. Je beschrijft de oplossingsrichting(en) en bewaakt de kaders bij het bedenken en creëren van oplossingen. Tevens heb je een hands-on mentaliteit en helpt waar mogelijk om sprintdoelstellingen te halen.


Planning

Start publicatie: 27-02-2024
Vragenstellen tot (NVI): 01-03-2024 08:00
Beantwoording vragen: 01-03-2024
Offertes indienen tot: 08-03-2024 07:59
Beoordeling offertes (vanaf): 08-03-2024
Verwachte terugkoppelingsdatum: 30-04-2024


Meer informatie en offerte uit brengen is mogelijk nadat u bent toegelaten als leverancier.

Om een verzoek tot toelating tot één of meerdere categorieën te kunnen indienen, dient u zich eerst éénmalig te registreren.

Registreren