Backend ontwikkelaar

Startdatum: 01-05-2024
Einddatum: 30-04-2027
Standplaats: Utrecht
Uren per week: 36
Optie tot verlenging : nee

Opdracht omschrijving

Opdracht omschrijving

Door een toename van de werkzaamheden hebben we behoefte aan uitbreiding van
de al aanwezige DevOps teams in het Productiehuis van de Dienst ICT!

Bij de Nationale Politie wordt momenteel een modern en robuust Big Data Platform gerealiseerd in een private cloud die de informatievoorziening van de politieorganisatie vernieuwt en verbetert. De productlijn Cloud, Big Data realiseert onder meer deze private cloud, meerdere big data infrastructuren, de tooling en werkt het Productiehuis tevens aan een aantal specifieke toepassingen. Vind jij het interessant om cloud en big data technologie te ontwikkelen en toe te passen om Nederland veiliger te maken, bij te dragen aan maatschappelijk relevante ontwikkelingen en wil je ons helpen om big data een steeds grotere rol in ons politiewerk te geven?

Ons qua omvang voor Nederland unieke Intelligence platform bevat alle noodzakelijke componenten op het gebied van hardware, big data technologie, extractie- en eindgebruikers tools voor data analyse, interpretatie en visualisatie. Onze data komt uit een groot aantal in- en externe bronnen, die verwerkt wordt in een ’state-of-the-art’ gedistribueerde en functioneel modulaire omgeving. Deze omgeving is de landelijke bron van informatievoorziening voor de gehele Nationale Politie.

Binnen het platform wordt alle beschikbare data gecatalogiseerd door een Data Catalogus. Voor doorontwikkeling van deze Catalogus is uitbreiding nodig van het betreffende DevOps team in het cluster Generieke Services.

Daarnaast behoort het tot de mogelijkheden om op andere producten binnen het cluster Generieke Services te worden ingezet indien noodzakelijk voor het betreffende product.
 

Thuiswerken is voor deze functie gedeeltelijk mogelijk. De functie wordt 2 dagen per week op kantoor uitgevoerd, de overige dagen kunnen remote / vanuit huis plaats vinden.


Doelstelling

Voor de ontwikkeling van applicaties binnen het cluster Generieke Services van de Productielijn BI, Productiehuis, wordt gezocht naar een Back-End Python developer, gebruik makend van big data technologie stacks zoals Elastic Search en Kafka.

Focus ligt op de doorontwikkeling van bestaande en nieuwe applicaties waarbij het jou kerntaak is om deze applicaties te ondersteunen met CI/CD technologie in een containerized omgeving (ArgoCD/Podman/Openshift).

Je bent onderdeel van het DevOps team waar op Agile (Scrum) wijze wordt ontwikkeld aan de Data Catalogus.


Verantwoordelijkheden:

 Je bent back-end developer van big data applicaties in een bestaand DevOps team en binnen de agile projectaanpak werk je mee aan de totstandkoming van de applicaties.

  • Je werkt graag samen in een divers DevOps team en bent snel enthousiast om samen met collega’s te werken aan nieuwe uitdagingen.
  • Je bent niet snel uit het veld geslagen ook al weet je niet meteen hoe alles precies in elkaar steekt. 
  • Je hebt een passie voor open source software en experimenteert hier graag mee.
  • Je blijft op de hoogte van relevante ontwikkelingen en je doet proactief voorstellen ter verbetering van het technisch beheer.
  • Je draagt kennis over naar collega's over relevante expertise binnen het eigen vakgebied.
  • Je denkt mee bij incidenten, problemen, changes en projecten.
  • Mogelijk neem deel aan piketdiensten (stand-by) en participeert iedere dag in ontwikkeltrajecten.

Planning

Start publicatie: 15-02-2024
Vragenstellen tot (NVI): 21-02-2024 08:00
Beantwoording vragen: 21-02-2024
Offertes indienen tot: 29-02-2024 08:00
Beoordeling offertes (vanaf): 29-02-2024
Verwachte terugkoppelingsdatum: 30-04-2024


Meer informatie en offerte uit brengen is mogelijk nadat u bent toegelaten als leverancier.

Om een verzoek tot toelating tot één of meerdere categorieën te kunnen indienen, dient u zich eerst éénmalig te registreren.

Registreren